“Dă sfat celui înțelept, și el se va face şi mai înțelept; învață pe cel drept, și el își va spori știința lui” Pildele lui Solomon 9,9“
Dragi elevi și părinți ! Vă facem cunoscut pe această cale modul în care vor debuta cursurile anului școlar 2020-2021 ! În urma hotărârilor luate de Consiliul Profesoral și de Consiliul de Administrație, școala noastră a optat pentru scenariul verde, prezența fizică a tuturor elevilor în clasă, exceptând pe cei cu probleme de sănătate care vor putea alege învățământul on-line (a se vedea reglementările DSP din finalul articolului).
Din cauza situației speciale în care ne aflăm, anul școlar 2020-2021 va începe fără obișnuita deschidere desfășurată la catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, momentul emoționant unde după Sfânta Liturghie și Te-Deum-ul începutului de an școlar, elevii primeau binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului.
Anul acesta, prima zi de școală coincide cu sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, zi de practică liturgică pentru elevii seminariști . De aceea, în ziua de 14 septembrie, elevii seminariști vor participa la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii, în locașurile de cult parohiale sau în bisericile pe care le frecventează în mod regulat unde se vor face rugăciuni și Te-Deum de binecuvântare a noului început școlar.
Pe data de 15 septembrie 2020, elevii se vor prezenta la sediul instituției situat din Bulevardul Tomis, nr. 153 (în spatele Liceului International de Informatică și în apropierea Liceului Nr.4) după următorul program care ține cont de orarul diferențiat pe ore și pauze :
Astfel, marți dimineață la ora 7:30, sunt așteptați elevii clasei a XII-a Seminar și cei ai clasei a IX-a Cântăreți Bisericești (anul I cântăreți).
La ora 7:40, vor intra în școală elevii clasa a XI-a Seminar, a X-a Cântăreți Bisericești (anul II cântăreți) și clasa a IX-a Seminar.
La ora 7:50, vor veni cei din clasa a X-a Seminar și a XI-a Cântăreți Bisericești (anul III cântăreți).
Cadrele didactice sunt așteptate cu jumătate de oră înainte de începutul primei ore personale pe care o au trecută în orar, pentru a a acoperi nevoile acestui tip de program.
La final, vă facem cunoscute și câteva din reglementările primite de la Direcția de Sănătate Publică:
⁃ avizele epidemiologice se cer numai după trei zile de absență și nu la început de an școlar;
⁃ adeverințele medicale trebuie să fie aduse doar de preșcolarii/ elevii care încep un nou ciclu; (cei de la clasa a IX-a)
⁃ în cazul în care un elev are probleme majore de sănătate, părintele copilului sau elevul dacă a împlinit 18 ani poate opta pentru a rămâne acasă (învățământ on-line) în baza unei cereri adresate școlii și a unui document medical. Solicitarea trebuie făcută pentru ca școala să aibă evidența acestor elevi;
⁃ la intrarea în instituție a elevilor, personalul angajat nu ia temperatura;
⁃ cadrele medicale vor efectua triaj epidemiologic zilnic.
Mântuitorul nostru Iisus Hristos, să lumineze și să umple de pace și bucurie sufletele elevilor, părinților și profesorilor !
Vă dorim tuturor un an școlar binecuvântat !

