Olimpiade și Concursuri

Anul şcolar 2000-2001

 Elevii seminarului au participat la olimpiadele şcolare, faza judeţeană, la multiple discipline, ocupând locuri fruntaşe.

– În luna decembrie Seminarul susţine un Concert de Colinde în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Anul şcolar 2001-2002

 

-Elevii seminarişti se remarcă pe plan judeţean prin concertul coral susţinut de Zilele Constanţei, 21-24 mai pe scena Teatrului de Vară.

-Coriştii au înregistrat o casetă cu Liturghia psaltică.

 -Pe 30 noiembrie în aula Universităţii ,,Ovidius’’, Constanţa, Seminarul susţine un Concert de Colinde.

Anul şcolar 2002-2003

Deşi şcoală tânără, Seminarul  se dovedeşte o instituţie adânc înfiptă în tradiţia teologică a oraşului şi a zonei,  remarcându-se şi în acest an prin concertele corale prilejuite de diverse ocazii, cum ar fi: Serbarea Colindelor precum şi Zilele Constanţei.

-Elevii Seminarului au participat la olimpiadele şcolare, faza judeţeană, la multiple discipline, ocupând locuri fruntaşe.

-Elevul Rustea Iuliean obţine premiul I la Concursul interjudeţean ,,Ioan Petru Culianu’’, Iaşi la secţiunea creaţie literară.

Anul şcolar 2003-2004


 – Elevii Seminarului au participat la olimpiadele şcolare, faza judeţeană, la multiple discipline, ocupând locuri fruntaşe.

-Pe 30 noiembrie Seminarul susţine un Concert de Colinde în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

-1 martie- debutul editorial al elevului seminarist Rustea Iuliean cu volumul de poezii ,,În râna timpului’’.

Anul şcolar 2004-2005

 

-La ediţia din 2005 a Concursului Naţional “Mihai Eminescu”, organizat de Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau’’, sub egida Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti  şi a Ministerului  Educaţiei, Cercetării şi Inovării, în sala mare a Palatului Naţional al Copiilor, între 15 şi 16 ianuarie,  elevul Panthazi Doru Emanuel-anul IV-obţine marele premiu decernat de către conf. univ. dr. Laura Manolache, Universitatea de Muzică, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, Bucureşti.

 

-La  faza naţională a Concursului ,,Tinere Condeie’’, pe data de 5 iunie, la sediul Uniunii Scriitorilor din Calea Victoriei nr. 115, Bucureşti, în prezenţa conducerii Ministerului Educaţiei şi Inovării şi a Uniunii Scriitorilor, elevului Rustea Iuliean i-a fost decernat premiul ,,Junior, acordat celor mai valoroase cărţi scrise de elevi remarcaţi pe plan naţional şi internaţional prin performanţele literare. Premiul i-a fost înmânat  de către dl. Tudor Opriş, preşedintele juriului.  

-Elevii seminarişti se remarcă, şi în acest an, pe plan judeţean prin concertul coral susţinut de Zilele Constanţei, 21-24 mai pe scena Teatrului de Vară.

-Seminarul a susţinut un spectacol cultural-artistic în cadrul Concursului de limba şi literatura română ,,Mihai Eminescu’’, etapa internaţională, desfăşurată la Constanţa şi va primi o diplomă pentru participare cu distincţia ,,realizator de programe’’, semnată de preşedintele executive – prof. univ. dr. Liviu Papadima. “.  Spectacolul a  fost transmis pe postul local de televiziune – TV Neptun.

– Pe 30 noiembrie Seminarul susţine un Concert de Colinde în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Anul şcolar 2005-2006

 

 -La faza naţională a Olimpiadei de Religie desfăşurată la Tulcea, elevii Catană Alexandru Bogdan – anul IV şi Buzea – anul V, au obţinut menţiuni la disciplinele Dogmatică şi I.B.O.R.  

-La concursul interjudeţean de creaţie literară religioasă organizat cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la înfiinţarea Seminarului Teologic ,,Chesarie Episcopul’’ din Buzău, elevul  Rustea Iuliean din anul IV a obţinut premiul I ,poeziile fiindu-i publicate în volumul colectiv de autori laureaţi.

-La ediţia din 2006 a Concursului Naţional “Mihai Eminescu“, organizat de Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau’’, sub egida Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti  şi a Ministerului  Educaţiei, Cercetării şi Inovării, în Sala de Spectacole a Centrului Cultural al Ministerului şi Internelor, între 15 şi 17 ianuarie, elevul Panthazi Doru Emanuel -anul V- obţine premiu I. Trupa de  teatru a Seminarului va fi premiată de Comitetul Naţional Român pentru drepturile Omului( Convenţia ONU) pentru rezultatele deosebite obţinute la cea de aIV-a ediţie a ,,Concursului Naţional’’<<Mihai Eminescu>>’’.

-La data de 14 decembrie Seminarul a organizat, la Teatrul Naţional Constanţa, un concert caritabil intitulat “Fii îngerul lor de Crăciun”. Fondurile obţinute în urma acestui spectacol au fost oferite, pe data de 23 decembrie, sub formă de cadouri, Casei de Copii “Fairplay”. La realizarea acestui concert şi-au adus contribuţia corul Facultăţii de Arte, trupa de teatru şi corul Seminarului Teologic din Constanţa, care, aşa cum consemna  şi ziarul local Telegraf,( ediţia de vineri, 15 decembrie) ,,au delectat numerosul public cu arii şi colinde cunoscute, introducînd spectatorii în atmosfera apropiatelor sărbători de Crăciun. Coordonată de prof. Carmen Ciornea, trupa de teatru a Seminarului Teologic a interpretat sceneta “Ispita”, iar corul aceleiaşi instituţii a interpretat, sub bagheta dirijorilor Valeriu Croitoru şi Gheorghe Tistu, mult îndrăgitele colinde de Crăciun”. Pelicula realizată a fost prezentată la postul local de televiziune.

La Festivalul internaţional de satiră şi umor ,,Mărul de aur’’, de la Bistriţa,  elevul Rustea Iuliean a obţinut menţiune.

Elevii seminarişti se remarcă, şi în acest an , pe plan judeţean prin concertul coral susţinut de Zilele Constanţei, 21-24 mai pe scena Teatrului de Vară.

-Seminarul a contribuit la buna desfăşurare a Festivităţii de Premiere a Scriitorilor pentru activitatea literară din anul 2005, desfăşurate de Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Dobrogea în data de 3 iunie. Au participat scriitorii: Ovidiu Dunăreanu (Preşedintele Uniunii Scriitorilor – Filiala Dobrogea), Constantin Cioroiu, Ion Codrescu, Ştefan Cucu, Emilia Dabu, Ion Faiter, Dan Ioan Nistor, Nicolae Rotund, Arthur Porumboiu ş.a.  Diplome de Onoare s-au acordat Înaltpreasfinţitului  Teodosie şi doamnei Carmen Ciornea, redactor la Radio şi profesoară de limba şi literatura română a Seminarului. Elevii  au susţinut un mic moment artistic.

Anul şcolar 2006-2007

La ediţia din 2007 a Concursului Naţional “Mihai Eminescu”, organizat de Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau’’, sub egida Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti  şi a Ministerului  Educaţiei, Cercetării şi Inovării, în Sala Mare a Palatului Naţional a Copiilor, Bucureşti între 15 şi 17 ianuarie trupa de  teatru a Seminarului va obţine premiul de interpretare pentru rezultatele deosebite obţinute la cea de aV-a ediţie a ,,Concursului Naţional’’<<Mihai Eminescu>> la secţiunea teatru-interpretare.

La faza naţională a Olimpiadei de Religie desfăşurată la Râmnicu Vâlcea în perioada 10-13 aprilie, elevul Catană Alexandru Bogdan – anul V a obţinut menţiune la disciplina  Dogmatică.

Seminarul  se dovedeşte o instituţie adânc înfiptă în tradiţia teologică a oraşului şi a zonei,  remarcându-se şi în acest an prin concertele corale prilejuite de diverse ocazii, cum ar fi: Serbarea Colindelor precum şi Zilele Constanţei.

Anul şcolar 2007-2008

La faza naţională a Olimpiadei de Religie desfăşurată la Satu-Mare, în perioada 10-14 aprilie 2008, elevul Bunescu Alexandru Ioan, anul V a obţinut menţiune la disciplina  IBOR.-În ediţia 2008 a Concursului ,,Ritmuri de toacă’’, organizat de Episcopia Giurgiului cu prilejul aniversării zilei Seminarului Teologic din Giurgiu, elevul Reziuc Radu Andrei a obţinut premiul I.

În perioada 23-24 mai, în cadrul Festivalului de artă corală şi folclor, ediţia a VII-a, Constanţa corul psaltic al Seminarului condus de Diac. Marius Murariu va obţine diploma de participare.

-La prima ediţie a Concursului coral ,,Tineri, lăudaţi pe domnul!’’, organizat de Patriarhia Română şi de Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, Seminarului nostru i s-a decernat premiul al III-lea.

Seminarul este cooptat în cadrul proiectului interjudeţean “Credinţa, lumina sufletelor noastre“, concurs de creaţie literară adresat elevilor de nivel gimnazial şi liceal din judeţele Constanţa şi Tulcea. Corul ,,Filotheos’’, din cadrul Seminarului,  a susţinut un scurt moment artistic.

În ediţia a II-a a Concursului ,,Vapoare pe Marea Neagră ’’ lansat în cadrul programului,, Ziua Internaţională a Mării Negre’’,  Seminarul este implicat la secţiunea creaţie literară prin  doamna profesoară Carmen Ciornea  care a făcut parte din membrii juriului.

Anul şcolar 2008-2009

-La Olimpiada Naţională de Religie,desfaşurată la Arad, elevul Iosub Marius a obţinut Menţiune.

-Cu ocazia sarbatorilor Craciunului, Corala Seminarului “Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul” a sustinut un concert la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta

Anul şcolar 2009-2010

-La Olimpiada Naţională de Religie,desfăşurată la Buzău,elevul Bădilă Andrei-Alexandru a obtinut Menţiune

-La faza regională a Concursului Naţional “Public Speaking” desfăşurat în localitatea Constanţa, judeţul Constanţa, elevul Bădilă Andrei-Alexandru a obţinut Premiul I