Activități

Cine suntem?…

       Joi, 5 Noiembrie 2015, in cadrul Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Cuvios Dionisie Exiguul” din Constanţa,a avut loc activitatea cu tema ” Cine suntem? Problemele psihologice ale adolescentilor „, care face parte din seria activitatilor desfasurate in parteneriat cu cabinetul de psihologi ” Rus si asociatii” reprezentat prin Dna.Prof.Dr. Mihaela Rus si psiholog Rodica Dumitrescu.

       Tema aleasa a avut ca scop constientizarea importantei eului , a etapelor de dezvoltare psihologica a adolecentilor.

        In cadrul activitatii au avut loc dezbateri privind implicarea elevilor in cunoasterea de sine, intelegerea propriilor trairi si constientizarea necesitatii introspectiei.

        De asemenea, s-a remarcat reactia elevilor in aceste dezbateri si receptivitatea lor la propunearile cadrelor didactice.

         Au participat elevi ai claselor a IX- a si a X-a, coordonati de Pr.Prof Ciprian Rus si Prof. Tania Butcaru.

DSC_3442 DSC_3467 DSC_3470 DSC_3471 DSC_3479 DSC_3482

Conferinţă cu tema ,,Personalitatea Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica creştină”

    Personalitatea Sfântului Ioan Gură de Aur a fost evocată, lunea aceasta, la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Cuvios Dionisie Exiguul” din Constanţa, în cadrul unei conferinţe organizate ca o suită de momente la care au participat elevi şi cadre didactice de la Seminarul Teologic şi şcolile partenere: Liceul Teoretic Traian şi Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu”.

Conferinţa se înscrie în cadrul activităţilor prilejuite de Anul Omagial ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” şi de sărbătorirea hramului clasei a X-a A , din cadrul Seminarului.

Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a şi adresat un cuvânt de învăţătură participanţilor. În cadrul conferinţei, părintele profesor Ionuţ Rusu a prezentat învăţătura de credinţă a Sf. Ioan Gură de Aur, iar d-na profesor Anca Alexandru a completat portretul marelui ierarh, referindu-se la vocaţia oratorică a Sf. Ioan Gură de Aur, punctând şi principalele aspecte ale pedagogiei sale. A fost subliniată, de asemenea, valabilitatea îndemnurilor pedagogice ale Sf. Ioan Gură de Aur în contextul social contemporan.

Momente deosebite, în cadrul conferinţei, l-au constituit interpretarea, de către Grupul Psaltic ,,Dionisie Exiguul”, a unor cântări în cinstea Sf. Ierarh, precum şi susţinerea unui recital de poezie.

,,Este important ca elevii să cunoască personalitatea Sf. Ioan Gură de Aur, deoarece este cunoscut faptul că Sf. Ierarh ne-a lăsat numeroase învăţături despre educaţia moral-creştină a copiilor. Elevii seminarişti trebuie să-şi aproprieze învăţăturile desluşite pentru a le pune în aplicare în activitatea lor de viitori slujitori ai bisericii”, a declarat d-na prof. Tania Butcaru, coordonatorul conferinţei.

 

%d blogeri au apreciat: