Conferință cu tema ,,Personalitatea Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica creștină”

Personalitatea Sfântului Ioan Gură de Aur a fost evocată, luni 13 noiembrie 2015, la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Cuvios Dionisie Exiguul” din Constanța, în cadrul unei conferințe organizate ca o suită de momente la care au participat elevi şi cadre didactice de la Seminarul Teologic şi școlile partenere: Liceul Teoretic Traian şi Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu”.

Conferința se înscrie în cadrul activităților prilejuite de Anul Omagial ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” şi de sărbătorirea hramului clasei a X-a A , din cadrul Seminarului.

Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a şi adresat un cuvânt de învățătură participanților. În cadrul conferinței, părintele profesor Ionuț Rusu a prezentat învățătura de credință a Sf. Ioan Gură de Aur, iar d-na profesor Anca Alexandru a completat portretul marelui ierarh, referindu-se la vocația oratorică a Sf. Ioan Gură de Aur, punctând şi principalele aspecte ale pedagogiei sale. A fost subliniată, de asemenea, valabilitatea îndemnurilor pedagogice ale Sf. Ioan Gură de Aur în contextul social contemporan.

Momente deosebite, în cadrul conferinței, le-au constituit interpretarea de către Grupul Psaltic ,,Dionisie Exiguul”, a unor cântări în cinstea Sf. Ierarh, precum şi susținerea unui recital de poezie.

,,Este important ca elevii să cunoască personalitatea Sf. Ioan Gură de Aur, deoarece este cunoscut faptul că Sf. Ierarh ne-a lăsat numeroase învățături despre educația moral-creștină a copiilor. Elevii seminariști trebuie să-şi aproprieze învățăturile deslușite pentru a le pune în aplicare în activitatea lor de viitori slujitori ai bisericii”, a declarat d-na prof. Tania Butcaru, coordonatorul conferinței.

Acest articol a fost publicat în Activități și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns