Admitere iunie 2021

Admitere – sesiunea iunie 2021 la Seminarul Teologic Ortodox „ Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” Constanța

Pentru că vrei o școală sigură! Pentru că vrei să fii cu un pas înaintea celorlalți ! Vă așteptăm și anul acesta să alegeți școala noastră și să optați pentru una sau pentru ambele forme de școlarizare: învățământ liceal sau profesional!

1) Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” din Constanța (4 ani de studiu). Studiile liceale se vor finaliza prin examenul de Bacalaureat și examenul de certificare a competențelor vocaționale.

2) Școala de Cântăreți „Gherontie Nicolau” (3 ani de studiu). La sfârșitul clasei a XI-a, elevii de la școala profesională vor primi certificat de competențe iar cei ce vor dori aprofundarea cunoștințelor vor putea continua studiile liceale prin echivalare.

La Seminariile Teologice, de zi, se pot înscrie absolvenți de gimnaziu care au obținut în ciclul gimnazial minimum 9.00 media la purtare.

La Școala de Cântăreți Bisericești se aplică aceleași reguli ca și pentru Seminar. În plus, se pot înscrie și persoane cu vârsta mai mare de 18 ani .

Condiții de înscriere

Dosarul pentru înscrierea la Seminarul Teologic (clasa a IX-a) și Școala de Cântăreți (clasa a IX-a profesională) va cuprinde următoarele documente:

1) Cerere de înscriere, formular care se va primi în momentul admiterii;

2) Anexa la fișa de înscriere cu fișa de înscriere, în original, eliberată de unitatea de învățământ gimnazial;

3) Certificat de naștere – copie;

3) Carte de identitate – copie;

4) Adeverință/Certificat de botez (ortodox) – se eliberează de parohia unde s-a săvârșit taina Sfântului Botez (copie)

5) Adeverința medicală cu specificația: clinic sănătos – eliberată de medicul de familie (în original)

6) Recomandarea preotului (se eliberează de preotul din parohie sau de către preotul de la biserica pe care o frecventează elevul) – original

7) Binecuvântarea chiriarhului locului, I.P.S. TEODOSIE (se obține la Centrul Eparhial, Str. Arhiepiscopiei nr 23, Constanța); – original

8) Declarație din partea candidatului  și  a părinților acestuia că au luat cunoștință de prevederile Regulamentului intern al unității noastre școlare și sunt de acord să-l respecte.

Documentele pentru înscriere se pot depune la secretariat, sau se pot transmite scanate prin poștă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail la adresa electronică special creată pentru acest eveniment: admitere@stloc.org.

În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, documentele se depun în copie. Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii. În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, candidații/părinții/reprezentanții legali ai acestora au obligația de a prezenta în format fizic, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, documentele care au stat la baza înscrierii în învățământul liceal, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Graficul de admitere prevăzut în ordinul MEC cu nr. 5457/2020 cu modificările și completările ulterioare este următorul:

  • 07-14 iunie 2021  – Eliberarea anexelor fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să susțină probele de aptitudini (de la școala gimnazială). Sunt documentele inițiale fără de care nu se poate realiza înscrierea.
  • 07-14 iunie 2021  – Înscrierea pentru probele de aptitudini, direct la unitatea de învățământ liceal/gimnazial, prin poștă sau prin mijloace electronice de comunicare.
  • 17 Iunie 2021, ora 10   –  Desfășurarea interviului de aptitudini; Afișarea rezultatelor;

Probele de aptitudini cuprind o probă orală și una de verificare a cunoștințelor religioase (VCR) .

Proba orală se va desfășura sub forma unui interviu (colocviu) în ziua de JOI 17 iunie 2021 ora 10 . Candidații vor primi calificativul admis/respins. Interviul va consta în:

a) verificarea dicției prin: rostirea unei rugăciuni/poezii, la alegerea candidatului;

b) motivarea alegerii unei unități de învățământ vocațional teologic;

c) verificarea aptitudinilor muzicale și a simțului ritmic, prin intonarea unei cântări religioase, la alegerea candidatului (pentru cultul ortodox), prin luarea tonului gamei Do major, a arpegiului și a unor sunete din gamă.

Recomandăm următoarele rugăciuni și cântece religioase sau patriotice: „Împărate Ceresc”, „Preasfântă Treime”, „Psalmul 50”, „Tatăl nostru”, „Crezul”, „Cuvine-se cu adevărat”; „Sfinte Dumnezeule”, „Doamne al puterilor”, „Troparul Învierii”, „Tatăl nostru”, „Troparul Rusaliilor”, „Fie numele Domnului binecuvântat”, „Cu noi este Dumnezeu”; „Deșteaptă-te, române”, „Limba noastră”, „Țara mea”, „Imnul Eroilor”;

Proba de verificare a cunoștințelor religioase – VCR (numită până în 2019, probă scrisă) constă în calcularea, cu două zecimale, fără rotunjire, a mediei aritmetice a mediilor anuale la disciplina religie din clasele V-VIII. Nota prin care se evaluează această probă constituie nota finală la proba de aptitudini (APT).

Media minimă la proba de verificare  a cunoștințelor la disciplina religie (VCR) pe gimnaziu trebuie să fie minimum 7 (șapte).

Elevilor declarați admiși la probele de aptitudini, profil teologic li se calculează media finală de admitere astfel: MFA=(MA +APT)/2 unde APT = nota finală la probele de aptitudini, MA = media de admitere, MF = media finală de admitere. Media Finală de Admitere = MFA se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Dacă vor exista persoane carantinate la domiciliu, în ziua examenului, pe 17 iunie 2021 se va organiza și o sesiune online. Cei aflați în această situație vor anunța secretariatul în timp util. Datele tehnice vor fi anunțate pe  www.stloc.org ;

Persoane de contact:

Fișele care țin de secretariatul școlii noastre vor putea fi descărcate de pe www.stloc.org în format pdf.

Descarcă admitere sesiune iunie 2021 în format A4

Descarcă cerere înscriere sesiunea iunie 2021

Descarcă angajament elev

VINO LA ȘCOALA UNDE ÎNVĂȚĂM DESPRE DUMNEZEU !

Acest articol a fost publicat în Noutăți și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns